Spelt muffins met banaan en chocolade

Toen de middelste mocht trakteren was hij resoluut; het moesten muffins worden.
En eerlijk gezegd, ik ben op het gebied van kindertraktaties gewoon geen creabea en ondanks dat ik bakken wel leuk vind, ik ben meer een kok dan bakster.
Onder het mom van ‘gezonde traktaties’ heb ik gekozen voor een gezonde soort meel en geen suiker. Althans dat was de bedoeling. Na de eerste serie muffins was ik niet helemaal tevreden. Van alle recepten die ik tegen kwam waren hoeveelheden en het aantal graden zo uiteenlopend dat de mijne dus niet zoet genoeg waren (het is toch voor de kids) en te lang in de oven stonden. Al met al was ik bij mijn derde serie muffins enigzins tevreden…. Ik wist niet dat ik zoveel geduld in mij had ­čśé
Hierbij mijn versie van de spelt muffins!

Benodigdheden

– 200 gram spelt meel
– 200 gram kwark of kies voor 150 ml gezoete amandelmelk.
– 2 bananen
– 2 eieren
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels kaneel
– 1 zakje vanille suiker
– Gehakte witte en pure chocolade
– Keukenmachine
– Muffins vormpjes of…
– Bakpapier, huishoudtouw, schaar, potlood en lineaal (minsten zo leuk als een bedrukt muffin vormpje)

Wil je je eigen gemaakte muffin vormpjes? Maak dan eerst deze klaar. (10min) De beschrijving vind je op de recepten pagina!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed je muffinvorm met de muffinvormpjes of met het bakpier dat je op maat hebt geknipt.

Prak de bananen fijn in een kom, doe vervolgens de kwark of je melk erbij.
Klop nu in een andere kom je eieren luchtig. Voeg dit voorzichtig toe aan je banaanmix. Roer het goed.

Vervolgens voeg je de droge ingredi├źnten toe; Speltmeel, bakpoeder, kaneel en vanille suiker. Mix het tot een glad geheel in je keukenmachine.
Houd er rekening mee dat het beslag nog wat stevig kan zijn, vind je het echt te droog kies er dan voor een heel klein scheutje melk toe te voegen.

image

Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag en strooi wat van je gehakte chocolade erover als topping.

Zet de muffins 35-45 minuten in de oven op 180 graden.
Het is voor iedere oven weer anders, dus probeer na die 35 min eens te prikken met een sat├ęprikker. Blijft er niets aan vast zitten dan zijn de muffins gaar. Mocht je twijfelen, zorg voor een ‘test’ muffin ­čśë

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *