Zoete aardappel rösti rondjes

Sinds een tijd is hier in huis de zoete aardappel een favoriet. Terecht, want je kunt er alle kanten mee uit. Als frieten, gepoft, gebakken, gevuld, ze zullen naar verwachting er goed in gaan. Vooral bij de kinderen!

Voor dit recept maak ik er rösti rondjes (of balletjes) van. De geraspte zoete aardappel is je basis. De vulling van dit recept is zo naar eigen smaak in te vullen, laat bijvoorbeeld de Griekse yoghurt weg en vervang deze door roomkaas of een kookroom. Met verse kruiden kun je variëren. Wat basilicum, tijm of peterselie.

Ingrediënten

  • 600-700g zoete aardappelen
  • 2 eieren (M)
  • 50g geraspte kaas (kaassoort naar smaak en idee)
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt (volle yoghurt kan ook)
  • 2 theelepels komijn
  • 3 eetlepels bloem
  • (zonnebloem) olie
  • Voor garnering kun je kiezen uit verse kruiden als basilicum, munt, tijm ect.

Voor een lekker sausje kun je nog ongeveer 150g van de Griekse yoghurt nemen en daar naar smaak ongeveer 3 eetlepels chilisaus door heen roeren.

Rasp de aardappelen fijn (kleine sliertjes), klop de eieren in een kom. Zorg voor een ruime kom (beslagkom) en meng de geraspte aardappelen met de geklopte eieren, de geraspte kaas, bloem, yoghurt, komijn en voeg naar smaak en gevoel wat zout en peper toe. Zorg dat het een goed verdeelde massa wordt.

maak er kleine rondjes van, het idee van een burger. Afhankelijk van de grootte kun je er zeker een stuk of 10 rondjes van maken. Bak ze met de olie in een koekenpan mooi bruin.

serveer met een lekkere salade als rucola, of een frisse ijsbergsla. De rondjes zijn aardig vullend en daardoor prima als hoofdgerecht (vegetarisch) maar ook voor een tussendoor hapje erg lekker!

Eet smakelijk!

2 Comments

  1. Dineke Schoen

    Deze uitdaging ga ik aan ..ik heb nog nooit iets klaar gemaakt met zoete aardappel .

  2. Lena Visser

    Lijkt mij heerlijk. Ik kon maar niet iets vinden om te doen met zoete aardappelen. En wat ik heb geprobeerd, vonden we niet zo geweldig. Dit gaan we hier zeker weten proberen. Dankjewel. Groetjes Lena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *