Bananenbrood met dadelstroop en gember

Wat begon met het enthousiasme door de dadelstroop die ik laatst ontdekte, resulteerde gisteren in een onverwachte bananenbrood. van de week kwam er een recept voorbij van een bananenbrood terwijl ik voor iets anders bezig was, opeens schoot mij te binnen ‘hé, daar kan ik wellicht mijn dadelstroop eens op uit testen!’  Aangezien er hier de benodigde ingrediënten wel standaard in huis zijn te vinden, besloten gisteren met de kinderen te gaan bakken.

Voor dit bananenbrood geldt ook, hier heb ik mijn eigen draai aan gegeven. De eigen twist zit hem in de dadelstroop en de gember.  Wat resulteerde in een helaas net niet gare, maar wel goed op smaak zijnde bananenbrood. Hij had toch wat langer in de oven gemogen. De dadelstroop, kaneel en de gember maken een mooie  kruidige bananenbrood dat zeker nu goed past bij de herfst. Heerlijk bij een kop thee!

ingredienten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 tot 4 rijpe bananen
  • 125 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 2 el dadelstroop
  • 1 el honing
  • 2 eetlepels appelsap
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gember
  • boter om het bakblik mee in te vetten

benodigdheden

  • bakpapier
  • mixer
  • cakeblik

werkwijze

Verwarm de oven voor op 180🔹 Vet het bakblik in met boter en beleg hem met het bakpapier. (Eventueel 2 delen knippen zodat je hem later er gemakkelijk kunt uithalen)

Prak de bananen in een ruime kom fijn, wat stukjes banaan mag je rustig erdoor houden. Doe de appelsap bij de geplakte bananen. Neem een andere ruime kom en doe daar de boter in en mix deze tot een romige gladde massa. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe, na elk ei weer even mixen. Voeg dan het meel, dadelstroop, honing, kaneel, gember en de bananen toe. Maak er een beslag van. Ter variatie zou je heel goed walnoten of pecan noten erdoor kunnen doen!

image

Giet het over in de cake vorm en stop het in de oven. Afhankelijk van je oven bak je het brood ongeveer 50 min. Het blijft een kwestie van proberen en je kunt bij 50 min prima met een sate prikker even testen. Blijft er nog wat aan de prikker zitten, dan nog even terug in de oven.

image

aangezien dit ‘tussendoor’ (stond niet op de planning 😁) recept is dat ik niet heb voorbereid mbt foto’s ed, heb ik foto’s van de iPad toegevoegd, ze hebben niet de schoonheidsprijs, ze geven wel een indruk. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *