Gewoon verder gaan met frisse moed!

Het is menigeen opgevallen dat het vrij stil is op de site. Af en toe een blog over mijn EHBO cursus die ik volg maar daar houdt het mee op. Nu ben ik enthousiast over de cursus en dat ik dit ook echt doorzet, toch betreurd het me dat ik al geruime tijd de site ‘in de steek heb gelaten’. En daarmee, jullie mijn volgers en lezers ook. Zo voelt het ook al weet ik verstandelijk dat ik veel tijd en energie in andere belangrijke zaken heb gestoken!

Al is het niet zo dat ik mij moet verantwoorden toch wil ik er wel wat over kwijt. Juist omdat ik bepaalde zaken met social media anders ga aanpakken en nu al doe.

Op plaatsen als Instagram en Facebook ben ik minder actief. Deels door mijn activiteit en aandacht op andere vlakken maar ook doordat ik lichtelijk gek werd van al die bloggende en vloggende mama’s en zelfs complet gezinnen. Echt knetter werd ik ervan! Eenmaal Instagram geopend bleef ik maar kijken, luisteren, verzoeken accepteren en zelf indienen. Want oh jee, ik zou er maar 1 missen. Terwijl ik zelf een baby er bij kreeg breidde het Instagram netwerk zich ook uit tot mama’s in spe en nog meer mama’s met baby’s. De één met nog mooiere foto’s de andere met een nog hippere kinderwagen. De ene moeder die zoveel volgers heeft dat ze nog meer reclame kan maken voor dat ene merk en de ander krijgt een eigen kledinglijn. Ik kwam in een wereld van blogs en vlogs over ‘wat zit er in een luiertas’ en kreeg mee hoe mensen hun hele hebben en houden op beeld en geluid gooiden. Van het kopen van hun boodschappen ‘wat zit er in mijn winkelwagen’ tot aan een bevallingen. 😱 Dit is zo wat ik niet wil zien en horen en behoefte aan heb. En de kreten van dan volg je toch niet en dan scroll je lekker verder gaan niet op. Ik wilde alleen maar volgen uit oprecht interesse en een gevoel van als ik die mama volg dan moet ik die en die ook volgen. Begrijp mij niet verkeerd, alle respect naar al die moeders die ook allemaal maar wat doen 😉😅 toch kreeg ik al heel snel het gevoel ‘dit zit niet goed’. Bij mij gaat het niet goed. Ik moet het anders doen. Iets met schoenmaker blijf bij je leest!

De afgelopen maanden ben ik zeer intensief bezig geweest met de ontwikkeling van onze oudste. Vooral op school is er veel tijd en aandacht gegaan naar begeleiding, benadering en persoonlijke ontwikkeling van en voor hem. Er zijn al heel wat uren in gaan zitten. Dan zat ik daar weer met baby en al, voedend en al voor mijn kind op te komen. Vele slapeloze nachten gehad, tegen veel onbegrip en onwil aangelopen. Heel langzaam komen we stapjes vooruit. Het gaat relatief goed. En dat ligt voornamelijk bij de jongen zelf. Hoe en wat laat ik je graag weten via blogs die hierover gaan komen!

Ook zijn er broertjes die aandacht nodig hebben. Pittige leeftijden met dito karakters 🤣😅 Ok, dat karakter hebben ze dan van hun moeder, toch is het aanpoten met consequent zijn en positief benaderen. En nee, dat lukt niet altijd en soms gaan er dagen voorbij die je graag weg gumt. Daar heb ik dan wel weer wat geleerd, brede schouders geen schuld gevoel en gewoon doorgaan. En dat we af en toe met buren op een vrijdag avond uitgeteld aan de borrel en tapas zitten en die herkenbare momenten even delen doet relativeren, het gras is nergens groener.

En dan hebben we ons meisje ❤️ wat heeft zij een bijzonder mooie uitstraling en karakter. Elke dag vrolijk! En iedereen in huis heeft ze op een bepaalde manier ‘milder’ gemaakt. Haar broers zijn haar grootste fans. Wij als ouders genieten ook bewust van haar. Daar heb ik ook absoluut veel tijd in gestoken en dat blijf ik elke dag weer doen.

Enerzijds heb ik moeten leren loslaten. Zowel naar mijn jongens (geven van vertrouwen) als mijn schema’s en planningen. Kaders en structuur ze zijn belangrijk, echter staat er ook een ‘daadwerkelijke prioriteiten’ lijstje tegenover. Daar heb ik hard aan gewerkt. Zo houd ik een gezinsagenda bij, iedereen ziet voor die week wat hij voor afspraken of taken heeft. Los daarvan houd ik een bullet journal bij. Dat geeft overzicht en rust. 

Voor EHBO zijn er nog 2 lessen te gaan. Eerdaags weer een nieuwe blog hierover.

Jullie, mijn lezers en volgers, ik hoop dat we nog lang van elkaar mogen horen/lezen. Jullie reacties zijn altijd welkom. 

Tot snel!

Posted in:
Articles by
Published:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *