Je weet dat je slechtziend bent als…..

10 dingen die je laten weten dat je slechtziend bent:

#1 tafelkleed afnemen en dan het laatste (uiteraard) doorzichtige glas missen….beter gezegd, net hard genoeg aan tikken dat hij omvalt en weg rolt, de tafel af. Morgen mag je weer glazen shoppen.
#2 de verkeerde bus aanhouden en dan zo’n gezelligerd aan het stuur treffen. Het liefst gaf je hem een snauw.
#3 Vol enthousiasme in bijzijn van allemaal onbekenden je goede vriend(in) begroeten, het blijkt hem/haar niet te zijn.
#4 je vraagt je af wanneer die vent achter de bar nu eindelijk jou eens gaat vragen wat hij voor je kan inschenken ipv maar te staren en tussendoor anderen maar voor laat. Hij blijkt al een paar keer geknikt en geknipoogd te hebben. Zucht….
#5 Je hebt een heerlijk diner bereid. Een huis vol vriendinnen/vrienden. Enthousiast breng je die 6 of wel 8 dinerborden naar de eettafel. Althans, dat was de bedoeling. Ze vielen in duizend stukjes toen je de drempel naar de kamer miste.
#6 Je wordt hartelijk begroet. Een gesprek komt door de ander vlot op gang, ‘hoe gaat het met je!’ ‘Lang niet gezien,’ Een zee aan vragen komen voorbij. Beleefd geef je antwoord en wil graag ook interesse tonen. Maar HOE moet dat als je toch echt niet weet WIE daar voor je staat?!! Je pijnigt je hersens en gaat af op het uiterlijk van wat je kunt zien en zijn stem. Je gokt. Je stelt wat algemene vragen en deelt zelfs nog een compliment uit waar dat lukt. Opgelucht en trots ga je verder. Knap staaltje acteer werk afgeleverd. De rest van de dag blijf je nog piekeren wie het was….
#7 wanneer je tandenpoetst en je ontdekt aan de smaak, het is geen tandpasta.
#8 wanneer je van die zo leuke barman een shotje krijgt aangeboden terwijl je op de dansvloer staat in dat donkere hol wat een discotheek heet. Je shotje aangenomen, hé, hij biedt er nog 1 aan! Wat aardig. Oh, toch niet, oh hij biedt hem toch voor de tweede keer aan. Je snapt er niets van…wat wil hij nu? Hij wilde alleen maar proosten.
#9 wanneer je languit gaat in het café als je naar de wc gaat, omdat jij niet weet dat er nog een trappertje naar beneden ging…..
#10 wanneer je zeker weet dat die zwaai, lach en groet (zonder naam benoeming) voor jou zijn. Je reageert vol enthousiasme. Hé er is nog iemand die reageert. Oh het was voor diegene vlak achter jou. Zonder dat goede zicht weet je nu wel zeker waarom ze je zo aankijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *