Vooruit kijken

Daar zit ik dan vol spanning. Wachten op de uitslag. Hoe vaak heb ik al gedacht ‘dit keer weet ik het zeker’. En dit keer geheel niet. Ik heb griep en bronchitis, that’s it.
Het moment is daar dat ik moet kijken. Zo slecht als ik zie, om deze streepjes kan ik niet heen. Een dikke blauwe kruis. Ik ben zwanger!
Nee, ik kan het niet geloven. Samen met mijn man hebben we echt een paar dagen nodig om het echt te beseffen. De omstandigheden zijn niet de meest ideale, maar tegelijkertijd hebben we dezelfde mooie gedachte; ‘hiermee voelen we ons compleet’. Toen manlief dit zo uitte na een paar dagen wist ik wat hij bedoelde. We hadden het al eens uitgesproken tegen elkaar hoe mooi het zou zijn 4 kinderen. Kennelijk is die ‘toekomst’ nu. Met die gedachte vertrouwend op de toekomst kijken we uit naar een mooie tijd!
Daar zitten we dan een paar weken later bij de verloskundige. Ik nog altijd grieperig en inmiddels extreem misselijk en niets kunnen eten en binnenhouden. De verloskundige die mijn andere zwangerschappen heeft mee gemaakt geeft aan dat ze even moet nadenken na mijn verhaal over hoe het met mij gaat.
Muriël, ik denk dat ik je vandaag nog doorstuur naar het ziekenhuis. Gezien het grote verschil met de andere zwangerschappen is dit er 1 die wij hier niet kunnen begeleiden. Er speelt dit keer diabetes 2, de aanhoudende koorts en de boven matige misselijkheid.
Manlief en ik knikken instemmend. Fijn dat ze zo goed er over nadenkt. Maar, zegt ze, ik denk eerlijk gezegd dat het heel goed kan dat het er dit keer 2 zijn. Er is een redelijke kans op een tweeling.
Ik kijk verschrikt, dan kijk ik naast mij. Mijn man die altijd zo kalm is krijgt nog net geen beroerte. ‘Oh nee!, een tweeling!’ Een paar uur later zitten we in het ziekenhuis. Ik moet meteen de spreekwoordelijke molen in. ‘Maar we zullen eerst even een echo doen, we begrijpen dat jullie wat extra spanning hebben.’
Daar lig ik dan, mijn hart bonkt in mijn keel. Wat zal het worden?

1 Comment

  1. Liseth

    Jeetje wat een verrassing… en spannend voor jullie. Van harte gefeliciteerd en hoop dat je je snel beter en fitter voelt… veel liefs Liseth. 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *